Elérhetőségek

Exkluzív Autósiskola (Nyt.sz: 6288066, B/2020/001081)

Cím: 9700 Szombathely,
Thököly u. 46-48.
Telefon:
+36/94/313-686
Mobil:
+36/20/402-7332
E-mail:
info@exkluzivautosiskola.hu


Kötelező tachográf képzés

Tachográf éves oktatás? Mi szabályozza ezt és miért kell igazoltan oktatni?

 

 A 124/2005. (XII. 29.) GKM rendelet 6. §. (2) a) pontja szerint “az üzembentartó köteles biztosítani, hogy a tachográffal ellátott járművet olyan személy vezesse, aki rendelkezik a tachográf szabályos működtetéséhez a tachográf kategóriája (analóg vagy digitális) szerint szükséges ismeretekkel”.

A fenti jogszabály évenkénti oktatást ír elő, melynek teljesítéséről igazolást is kérhet az ellenörző hatóság. Korábban ezeket a képzéseket csoportos tantermi oktatással kellett megoldani, de mostantól a gépjárművezető egyéni időbeosztás alapján, online is elvégezheti.

A képzésben résztvevő  az e-learning tananyagon keresztül megismerkedhet  a jogszabályok által megkövetelt kötelezettségeikkel, a vezetési- és pihenőidők meghatározásának módjával. Mindezeket hatékonyan, a mindennapokban gyakran előforduló gyakorlati példákkal is szemléltetjük.

A képzés elvégezését követően a rendszer oklevelet állít ki a képzésben résztvevő számára, melyet akár a munkáltatójának is leadhat, ezzel igazolva a tachográf készülékek használatához kapcsolódó tudásanyag megszerzését.

A tanulókat foglalkoztató fuvarozó cégeknek érdemes az oklevelek alapján oktatási jegyzőkönyvet vezetnie arról, hogy mely munkatársuk, mikor végezte el a tachográf használatához kapcsolódó képzést. Így egy esetleges ellenőrzéskor egyértelműen igazolhatják azt, hogy dolgozóik kellő időközönként megfelelő oktatásban részesültek.

A tananyag további előnye annak reszponzivitása, vagyis rugalmasan alkalmazkodása a különböző kijelző méretekhez, így okostelefonon és tableten is kényelmesen használható. Amennyiben képzésünk felkeltette érdeklődését weboldalunkon  online is jelentkezhet.

 

Az e-learning képzés díja: 13.000Ft

Hozzáférés időtartama: max.60nap/12 óra
 

Jelentkezés- Tachográf képzés

Személyes adatok

!
!
!
!
!
!
!Kötelező elfogadni!

Vissza az előző oldalra!
Exkluzív Autósiskola (Nyt.sz: 6288066, B/2020/001081) - Magyar